Padel spelen

Het is eindelijk zover! De padelbanen zijn bespeelbaar. Om een baan te reserveren maak je gebruik van het afhangsysteem via onze clubapp (net als bij tennis). Voorlopig kun je alleen op het hele uur afhangen, de speeltijd is een uur per dubbel. We zijn erg blij dat we nu onze padelskills kunnen gaan ontwikkelen!
 
Momenteel is het niet mogelijk om een introducé gebruik te laten maken van onze padelbanen. We willen nl. eerst onze huidige leden de kans geven om te gaan padellen en zullen de eerste periode beoordelen hoe de baanbezetting is.
 
Gratis leenmateriaal
We snappen dat je eerst wilt uitproberen of padel ook een sport voor jou is, voordat je hier materiaal voor aanschaft. Daarom heeft de club voor zowel volwassenen als junioren padelrackets- en ballen aangeschaft. Wanneer je wilt vrijspelen, leen je deze rackets en ballen achter de bar (alleen mogelijk wanneer er bardienst is). Hiervoor vul je ter plekke wat persoonlijke gegevens in op een uitgiftelijst en na afloop lever je de geleende spullen weer in. Je hoeft geen borg te betalen. Verder draag je bij padel gewone tenniskleding- en schoenen, dus dat is lekker makkelijk. 
 
Wil je je inlezen in de spelregels? Ga dan naar deze link, waar je ook een kort filmpje kunt kijken. 
 
Lessen
Je kunt lessen boeken bij Mike Hoffmans, woonachtig in Waddinxveen en eigenaar van Tennis- en padelschool Waddinxveen. Mike en zijn team staan graag ter beschikking om jou de kneepjes van het padel-vak te leren. 
Lees meer over de lessen.
 
Graag zelf een padelracket aanschaffen? Ook dan ben je aan het juiste adres bij onze tennis- en padelleraar Mike Hoffmans. Voor meer informatie over de aanschaf van een padel racket, het testen van een racket of ander materiaal, kun je met Mike contact opnemen.
 
Blijf slepen
Na een controle door de KNLTB van onze tennisbanen, bleek dat ons tapijt er na die jaren nog goed bij ligt. Logischerwijs zijn baan 4 en 1 meer versleten dan de andere banen. Maar wat bijdraagt aan een langere levensloop van onze banen is regelmatig slepen. Dit is iets dat veel leden niet meer doen, wellicht ook uit onwetendheid. Alleen bij vochtig weer moet je niet slepen. Ditzelfde geldt ook voor onze nieuwe padelbanen. Door het slepen worden de korrels weer netjes verdeeld over de baan. Bij deze dus de oproep aan alle leden om na elke speelbeurt, zowel bij tennis als padel, te slepen! 
 
Voor vragen kun je contact opnemen met [email protected].