Competitie informatie

In dit onderdeel op de website vindt je informatie over de verschillende KNLTB competities voor de seniorleden (vanaf 18 jaar). 

Tennis is groot in Nederland, meer dan 1 miljoen mensen tennissen regelmatig. Met meer dan 200.000 competitiespelers heeft Nederland één van de grootste centraal georganiseerde tenniscompetities ter wereld. Ook padel is enorm in opkomst. Ons land telt op dit moment al meer dan 75.000 padelspelers. 

Tijdens de competitie speel je in teamverband wedstrijden voor jouw club en kan jij je spel en tennis- en padelvaardigheden ontwikkelen. Competitie spelen heeft nog een extra dimensie: het zorgt ook voor veel sfeer en gezelligheid naast de baan. Niet gek dus dat de competitie door veel tennissers en padellers als hoogtepunt van het sportseizoen wordt beschouwd!

Door wedstrijden te spelen, word je steeds beter en krijg je meer plezier in de sport, maar ook de gezelligheid staat voorop. Iedereen die lid is van een KNLTB-vereniging kan competitie spelen. Er is een zeer divers competitie-aanbod voor zowel senioren als voor de jeugd, op iedere dag van de week, voor elke leeftijd, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, iedereen kan meedoen want er is altijd wel een wedstrijdsoort voor jou! 

Onze vereniging neemt deel aan verschillende door de KNLTB georganiseerde competities, zoals de KNLTB voorjaars- en najaarscompetitie. Bij Be Fair kan je competitie spelen op de dinsdag en donderdag overdag, de vrijdagavonden en zaterdag en zondag overdag. 

Voor- en najaarscompetitie
Aan alle competities kan worden deelgenomen door een aantal dames-, heren en gemengde teams. Aan de hand van de belangstelling van de leden, spelerskwaliteit en beschikbare baancapaciteit stelt de TC de teams samen. Deze teams bestaan uit minimaal vier personen en strijden tegen teams van andere verenigingen. Tijdens de voorjaarscompetitie speel je samen met jouw team competitie tussen begin april en begin juni. De najaarscompetitie duurt van half september tot eind oktober en heeft vijf tot zeven speeldagen.

Een poule bestaat in de meeste gevallen uit zes tot acht teams van verschillende verenigingen en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. De aanvangstijden zijn verschillend. Op vrijdagavond is dit 19.00 uur, op zaterdag en zondag is dat variabel, maar doorgaans start je tussen 10.00 en 13.30 uur. Het team dat na alle speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. Bij padel speel je vijf keer, bij tennis is dit ook vijf keer op vrijdagavond en zeven keer op zaterdag of zondag. Klik hier voor de speeldata padel in 2024. Klik hier voor de speeldata tennis in 2024.

Wil je meer weten over de door de KNLTB georganiseerde competities dan kun je informatie vinden op de website van de KNLTB.

Zodra er kan worden ingeschreven voor de KNLTB competitie zal dit kenbaar worden gemaakt via onze website, ClubApp en de nieuwsbrief.

Meer informatie en vragen

Neem bij vragen contact op met één van de verenigingscompetitieleiders (VCL) van Be Fair:

tennis: [email protected]

padel: [email protected]