Informatie jeugd

Tennissen bij Be Fair

Wil jij op tennis en ben je op zoek naar een leuke club? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Er wordt lesgegeven en competitie gespeeld volgens het Tenniskids principe. Hierbij zijn de ballen aangepast aan leeftijd en niveau, net zoals de grootte van de baan.  

TennissenBijBeFair

Blauw

Speciaal voor de jongste jeugd is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen van 4 tot 6 jaar kennis met het tennisspel en de vereniging, waarbij plezier centraal staat. Met verschillende eenvoudige en uitdagende oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden.

Rood

In Tenniskids rood maken kinderen t/m 7 jaar verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar kunnen in rood of oranje spelen, de trainer bepaalt dit. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden in de Tenniskids competitie: de World Tour Rood. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6x12 meter). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.

rood

Oranje

In de volgende fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer en in deze fase kunnen kinderen deelnemen aan de Tenniskids competitie World Tour Oranje.

oranje

Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10-11-12 jaar. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Er wordt dan ook op een 'hele baan' getennist. Bij de dubbels wordt er gespeeld in het dubbelveld, dus inclusief de tramrails. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden in deze fase verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. De Tenniskids competitie die bij deze fase hoort is de Groene competitie. Er wordt gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

groen

Geel

Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen.

Onze tennisleraar

mike

Mike Hoffmans (tennisleraar)

Mike is een tennisleraar in hart en nieren. Hij heeft zich gespecialiseerd in Tenniskids en volgt vele cursussen en trainingen om altijd up to date te blijven. Mike wil kinderen op een leuke en passende manier leren tennissen. Hij is van mening dat tennis meer betekent dan de slagen van het racket alleen. Tennis heeft te maken met plezier en motivatie, winnen en verliezen en natuurlijk ook met vaardigheid en conditie. Al deze onderdelen combineert hij in zijn lessen met aandacht voor de verschillen in leeftijd, tempo en niveau. Wil jij les van deze enthousiaste tennisleraar neem dan contact met hem op via [email protected] of 06-13100451.

Jeugdcompetitie

In de maanden april en mei organiseert de KNLTB de jeugdcompetitie. Woensdag, zaterdag en zondag zijn de speeldagen. Deelname is mogelijk voor jongens en meisjes vanaf 6 tot en met 17 jaar. Daarnaast bestaat er het zgn. tenniskids, een competitiesoort, onderverdeeld in kleuren die de diverse categorieën en leeftijden aangeven. Alle mogelijkheden zijn te lezen op de website van de KNLTB.!!! NEWSFLASH !!! Dit jaar zal er gestart worden met een oranje team op zondag.

Overzicht activiteiten

De jeugdcommissie organiseert ieder jaar een aantal leuke activiteiten organiseren! Hou de facebook pagina van Be-fair goed in de gaten.

Ieder jaar organiseren de drie Waddinxveense tennisverenigingen de WJK (Waddinxveense jeugdkampioenschappen). Hierbij strijden alle kidsleden van de drie verenigingen tegen elkaar.

Neem voor meer informatie of een goed idee contact op met de jeugdcommissie van Be Fair. 

Voor de competitie of competitietrainingen voor de jeugd kan je contact opnemen met Ed Cayaux.