Terugblik clubkampioenschappen padel

26 oktober 2023


Wat aan de late kant maar in het kader van beter laat dan nooit alsnog een verslag van de clubkampioenschappen 2023.

De clubkampioenschappen tennis werden net als voorgaande jaren op twee verschillende momenten door de TC georganiseerd: eind juni de enkels & gemengd dubbels (zie verslag in nieuwsbrief 6) en in augustus de heren- en damesdubbels. Helaas heeft de TC de cks heren- en damesdubbel wegens te weinig belangstelling moeten afgelasten. We hopen dat we volgend jaar genoeg aanmeldingen hebben om alle onderdelen weer te kunnen gaan organiseren.

Padellen is populair en dat merkten we aan het aantal inschrijvingen voor de eerste padel clubkampioenschappen, die van donderdag 31 augustus tot en met zondag 3 september werden georganiseerd. De animo voor deze onderlinge krachtmetingen was groot, maar liefst 83 deelnemers hadden zich aangemeld, verdeeld over 44 dames-, heren- en mixdubbels. Sommigen speelden 2 onderdelen om nog meer kans te maken op de felbegeerde titel clubkampioen padel BE FAIR. 

De TC heeft de deelnemers ingedeeld op sterkte, in de categorie├źn A, B en C zodat iedereen op eigen niveau minimaal 2 partijen kon spelen. En dat heeft inderdaad geleid tot veel leuke en spannende partijen met soms verrassende uitslagen. Een van de verrassingen was het damesdubbel Yvonne en Paulien. Zij hadden zich last-minute nog aangemeld en hebben alle drie hun wedstrijden in een supertiebreak derde set gewonnen!

Er zijn gedurende de 4 toernooidagen 63 wedstrijden gespeeld, uiteindelijk kwamen hier de volgende kampioenen uit:

  • Damesdubbel A: Yvonne van Tol en Paulien te Marvelde
  • Damesdubbel B: Marion van der Eijk en Mirande Baan
  • Herendubbel A: Lex de Koning en Stephan Peterse
  • Herendubbel B: Dylan van Gemeren en Brandon van Gemeren
  • Herendubbel C: Rick de Kruijff en Robbert de Quillettes
  • Mixdubbel A: Peggy Tijsma en Tom van Nieuwkerk
  • Mixdubbel B: Marion van der Eijk en Gerard van de Groep

Alle finalisten hebben een cadeaubon van Tennisdirect gekregen en de winnaars mochten daarnaast nog een fles wijn uitzoeken.

Nieuwscategorieën